For excellence in education, sciences and arts

Проект: „Мобилна академия – старт в живота”

Заниманията започват през май 2006 година, като основна цел на този проект е да продължи дейността по проект “Занаяти”, т.е. да обучава оформилата се вече група от 12-16 деца от дома в c. Доганово на тъкачество и шивачество, а крайният резултат е изработването на 10 етно костюма със съвременно звучене, които да бъдат представени на изложба ревю. Първото показване на 10-те етно костюма, става по време на празника на АФБ , който се провежда на 4 декември 2006 г. в столичния Централен военен клуб.Участие в Осмия международен конкурс на висшата етно мода, Москва, 2007 г.

На 14 април 2007 г. в Москва се провежда Осмият международен конкурс на висшата мода на националния костюм, където колекция “Прегърни ме”, събрала в себе си 10-те най-добри костюма, изработени от децата от дома в c. Доганово, взима участие в раздел “Етно мотиви в съвременния костюм”. Колекцията получава диплома – грамота за участие, както и специалната награда на журито. Три дни по-късно, на 17 април, в Българския културен институт в Москва е проведена благотворителна Пасхална вечер, посветена на децата от дома в с. Доганово. Представен е и документалният филм на БНТ “И ние го можем” на режисьора Любомир Младенов, който разказва за срещите на сдружение „Прегърни ме“ с децата. След това се провежда традиционният вече ревю-спектакъл с участието на ученички от Държавен лицей в Москва. Специален гост в Москва е Силвия, едно от децата от дома, проявила много усърдие и сръчност по време на заниманията в ателието.

Коледен пазар

През декември 2009 година сдружението и АФБ организират „пазар” на картини, дрехи и художествени предмети, изработени от деца от домовете в с. Доганово и Социално-учебен център за деца с увреждания, намиращ се в столичния квартал „Хаджи Димитър“, в Чешкия културен център.
Повече за проекта можете да откриете на сайта на сдружение „Прегърни ме“.

Актуално

Първият транш на стипендиите в средното образование 2019/2020 е преведен през март. Ако някой не е получил сумата си, нека се свърже с нас на office@afbulgaria.org.
Вторият транш ще бъде преведен през лятото.

АФБ ви призовава: Пазете се!


Мобилна версия