For excellence in education, sciences and arts

"Внимавай на какъв се преструваш!" на The Connor Brothers

Майк Снели и Джеймс Голдинг успяват да завъртят на пръста си целия арт-свят. Подобно на Банкси, The Connor Brothers внасят объркване, първоначално крият части от своята биография и реалната си идентичност. Творбите им ескалиращо повишават цената си и стават желана стока в аукционните къщи, без търговци и собственици да знаят каква е истината: зад емблемата на американски творци с драматично юношество, измъкнали се от капана на псевдорелигиозен култ, всъщност стоят двама британци…

След изложби в Лондон, Сидни и Лос Анджелес, авторите Снели и Голдинг продължават да изследват възможностите на поп-културата да понася постмодерни трансформации. Творбите им цитират, колажират, преименуват, объркват, назидават и разсмиват. Булевардната литература и книжните обложки джобен формат са уголемени до модерни изящно създадени уникати. Сентенции, взети сякаш от страниците на “pulp fiction” романи, мисли-клишета на гротескни или претенциозни персонажи са преосмислени в една философия на масовата култура от 21 век. The Connor Brothers  намекват, че обитаваме свят на привидни стойности, че вътрешният ни живот е доминиран от мечти-фантоми. 

Всяка творба на "братята“ има ярък персонаж, герой в конфликт или личност с послание. Въпросът, поставен пред публиката, е дали и как споделяме това послание. Можем ли да бъдем в различни роли, как мечтаем, как планираме проекта на живота си. И дали всичко това има нещо общо с истината за самите нас. Както гласи мотото на последната им изложба: "Внимавай на какъв се преструваш!".

От 29 март до 21 април 2019 г. "Внимавай на какъв се преструваш!" ще бъде представена в София благодарение на Американска фондация за България, Музея за история на София и Националната художествена академия. Ще бъдат показани оригинални творби на хартия, ситопечат със смесени акрилни техники и ръкописни намеси, колажи и др. Селекцията е направена специално за представянето на The Connor Brothers в София. Българската публика ще види голямоформатни творби от последната година: "Conformity Is The Last Refuge“, "I Don't Care What Anyone Says About Me“, "Truth Is Rarely Pure“ и съвсем новите "Complicated Ways“ и "I Can Resist Everything Except Temptation“ – направо от студиото на артистите в Лондон. Майк Снели и Джеймс Голдинг ще открият лично събитието в "Триъгълната кула на антична Сердика“ на 29 март 2019 г. от 18:30 часа.

Актуално

Първият транш на стипендиите в средното образование 2019/2020 е преведен през март. Ако някой не е получил сумата си, нека се свърже с нас на office@afbulgaria.org.
Вторият транш ще бъде преведен през лятото.

АФБ ви призовава: Пазете се!


Мобилна версия