For excellence in education, sciences and arts

Пролетен благотворителен музикален фестивал "Къде е Цоньо?" 2017

Мисията на Американска фондация за България е да подкрепя, насърчава и допринася за отлични постижения в образованиeто, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата. Сътрудничи си с едни от най-престижните гимназии и университети в цялата страна и подкрепя талантливите и успели ученици на България със своята дългогодишна стипендиантска програма.  

Във тази връзка АФБ организира Пролетен благотворителен фестивал под наслов “Къде е Цоньо” през месец март и месец април т.г., в подкрепа на млади талантливи музиканти. Повод за събитието бе успешното класиране на перкусиониста Цоньо Цветков, завършил Национално музикално училише “Любомир Пипков” през 2016 г., в един от най-реномираните световни музикални университети - Berklee College of Music, и заминаването на Цоньо за Съединените Американски щати през април и последващото следване от месец май.

Предстоят поредица от концерти в големи столични зали, в които участие ще вземат настоящи и бивши стипендианти на Фондацията, ученици и приятели на НМУ и АФБ.

Първият от поредицата концерти ще е самостоятелен на Цоньо Цветков и ще се състои на 24. март 2017 г., петък, от 19:00 ч. в Национален музей “Земята и хората”. 

Календар:

24.03 - петък 

Национален музей "Земята и хората", 19:00ч.


28.03. - вторник

Зала 6 на НДК, 18:30 ч. с участието на Духов оркестър към НМУ, Лили Богданова - пиано и Мила Цанкова - флейта


02.04. - неделя

Studio5, 19:30ч. - Христо Йоцов, Живко Петров, Вили Стоянов и много други обичани джазмени (Билет за събитието 20 лв.)


08.04 - събота

ДНК на НДК, 18:30ч. - Цоньо Цветков, Христо Йоцов и приятели


11.04 - вторник

Галерия "Средец", Министерство на културата, 18:00ч.

Средствата, събрани от концерта, на който присъствате, както и от другите събития, част от Пролетния благотворителен музикален фестивал, ще бъдат използвани за стипендии за млади таланти от музикалните училища в страната. Своите покани можете да вземете на място, както и от офиса на Американска фондация за България: 10 лв. символична редовна цена и 5 лв.за ученици и студенти.

Ако искате да подкрепите каузата, но нямате възможност да посетите някое от събитията, можете да го направите чрез "Платформата" - ТУК, или по банков път:

Цоньо Иванов Цветков
IBAN: BG46STSA93000021428308
BIC: STSABGSF
Банка ДСК 

Очаквайте повече подробности.

Актуално

Първият транш на стипендиите в средното образование 2019/2020 е преведен през март. Ако някой не е получил сумата си, нека се свърже с нас на office@afbulgaria.org.
Вторият транш ще бъде преведен през лятото.

АФБ ви призовава: Пазете се!


Мобилна версия